Tratamente pentru unghii - 02

Cum ne şlefuim unghiile?

Pila de unghiiŞlefuirea unghiilor. Se şlefuiesc mai întâi denivelările şi marginile şi apoi se şlefuieşte toată unghia. Pieliţele se "împing" cu un beţişor special de lemn şi numai în cazuri excepţionale se foloseşte forfecuţa.

 


Cura de ulei pentru unghii sensibile

Sticluta cu ulei de masline Unghiile care se rup uşor sunt de obicei cele uscate şi de aceea se recomandă o cură de uleiuri cum ar fi: ulei de măsline sau jojoba. Se recomandă ungerea unghiilor cu ulei seara înainte de culcare pentru ca acesta să-şi poatp face efectul o noapte întreagă.


 


Galbenul de pe unghii

Ulei de masline si  miere Zeama de lămâie este o un mijloc ideal pentru fumătorii care nu doresc să aibă degete şi unghii galbene. Se recomandă aplicarea prin frecarea de zeama de lămâie pe unghiile îngălbenite seara înainte de culcare. E posibil ca îngălbenirea să nu fie scoasă definitiv şi de aceea se recomandă folosirea unui lac special sub stratul de lac propriu zis.


Minerale, insuficiente, îmbolnăviri

Siliciu - Unii folosesc siliciul pentru întărirea unghiilor, dar atenţie. Aplicarea îndelungată a siliciului poate afecta rinichii. Ciuperca poate fi răspunzătoare de un aspect total neplăcut al unghiilor. Pentru asta există între timp lacuri foarte bune împotriva ciupercii de unghii. Nu se recomandă mascarea unghiilor lovite de ciuperca sub unghii false.

 

Inapoi 01 | 02 | 03 Inainte