Măşti de faţă

Mască de faţă cu iaurt pentru un ten imaculat

Masca pentru tenMasca de faţă cu iaurt. Din categoria măşti de faţă cu produse lactate, aceasta este o reţetă pe cât de simplă pe atât de genială. Se amestecă cinci linguri de iaurt cu trei linguri de miere şi se aplică generos pe faţă şi pe gât timp de 10-15 minute. Se spală cu apă călduţă.


Mască de faţă cu brânză de vaci

Masca de fataUna din cele mai simple măşti de faţă este cea din brânză de vaci (de preferat cu grăsime de 40%). Se pune mai întâi în frigider şi se aplică pe faţa rece. Se lasă 10-15 minute pe faţă. Se spală faţa cu apă calduţă. Este foarte indicată şi după plajă sau solar. Pielea devine mai catifelată şi make-up-ul se aşează mult mai bine.

 


Mască de faţă hidratantă cu avocado

AvocadoFoarte indicat pentru un ten deshidratat şi uscat este avocado. Se ia astfel un avocado, se curăţă de coajă şi de miez, din fructul propriu zis se face piure la care se adaugă o linguriţă cu miere şi o linguriţă de smântână. Se amestecă bine, se aplică pe faţă şi se lasă să-şi facă efectul timp de o jumătate de oră după care se spală faţa cu multă apă călduţă. Se aplică o cremă hidratantă.

 


Mască de faţă cu aspirină

AspirinaO mască de faţă cu aspirină este menită să strângă porii şi dă pielii un efect catifelat. Puneţi şase tablete de aspirină netamponata in puţină apă. Adăugaţi câteva picături de zeamă de lămâie. După ce s-au dizolvat, aplicaţi compoziţia pe pe pielea feţii şi lăsati să se usuce. Ştergeti cu un tampon şi apă călduţă. Efectul acestei măşti de faţă se vede însă o singură zi. Dacă doriţi un efect pe termen îndelungat, se recomandă ca după o pauză să repetaţi procedura.