Cură de slabit

Cură de slăbire - Cum scăpăm de senzaţia de foame

Sfaturi pentru dieteCura de slăbire ideală

Tentaţia spre bombe calorice este firească. Psihologul nutriţionist american Susan B. Roberts din Boston ştie cum putem să trecem cu mai mare uşurinţă peste aceste încercări zilnice. Iată câteva reguli care înlocuiesc o cură de slăbire chinuitoare.

Cum să scăpăm de senzaţia de foame

Alegeţi alimente uşoare care satură
Aveţi senzaţie de foame când încercaţi o cură de slăbire? Este normal, este instinctul de a ne asigura supravieţuirea. Dacă alimentarea organismului cu energie este ştrangulată, corpul nostru dă semnale de alarmă cum ar fi ghiorăitul. Ajută foarte mult dacă:
Aveţi trei mese zilnice şi două gustări mici. Mâncaţi la aceleaşi ore. Corpul va funcţiona ca un ceas iar foamea va disparea între mese
Alegeţi alimente care satură repede şi ţin mai multă vreme de foame (peşte, carne fără grăsime, produse din lapte degresat, pâine neagră) precum şi alimente mai voluminoase cum ar fi legumele şi supele de legume. Ce spuneţi? Nu e mai bine decât o cură de slăbire greu de suportat?

Evitaţi tentaţiile

Mâncaţi mai mult când porţiile sunt mari sau când sunteţi invitaţi la masă? Consumaţi atâta până când aţi luat şi ultima firimitură din punga de chips pe care aţi desfăcut-o? In această situaţie corpul vostru e mai puternic decât voi pentru că s-a demonstrat că mâncăm mai mult când avem de unde lua, de unde alege. De aceea...
In loc de cură de slăbire eliberaţi-vă de alimentele nesănătoase, faceţi "curat" în dulapurile de la bucătărie, faceţi cadou prăjiturile şi în general dulciurile.
Invăţaţi să înţelegeţi că mai puţin înseamnă mai mult. Cumpăraţi porţii mici. Cumpăraţi doar atât cât vă trebuie pentru masa respectivă.
Mâncaţi dulciurile încet şi cu cea mai mică linguriţă posibilă.
In loc de cură de slăbire chinuitoare faceţi o curăţenie de "primăvară" in creierul dvs. Incercaţi să alungaţi mirosul şi imaginile despre mâncare. Treceţi, de exemplu, prin faţa unei brutarii şi respiraţi pe gura în aşa fel încât mirosul de pâine caldă să nu intre pe nas.

01 - 02 - 03 - 04 - 05 - >>